Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@01:35:29 GMT

آشپزخانه معابد در کره جنوبی، غذای جسم و روان!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۱۰۶۵

آشپزخانه معابد در کره جنوبی، غذای جسم و روان!

آشپزخانه راهبان بودایی که در آن استفاده از موادی که خشم یا تمایل جنسی را برانگیزد کاملاً ممنوع است و در کره جنوبی به عنوان یکی از جوامع آسیایی که در معرض فشار روانی زیادی قرار دارد با استقبال فراوان روبرو شده است. طبخی که به عنوان آشپزخانه معابد معروف است، از مرز‌ها و دیوار‌های دیر خارج شده و به لطف سادگی و خواصش برای سلامتی، در فهرست غذای رستوران‌ها قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«جیوکمون»، راهبی پنجاه و چهارساله از چندین دهه پیش در گروه طرفداران «آشپزی به سبک معبد» قرار گرفته است و آن را ترویج می‌دهد چرا که آشپزخانه معبد را غذای جسم و روان می‌داند. او در معبد کوچک «سودوکسا» در «بیونگتایگ» و در فاصله ۶۰ کیلومتری از سئول پایتخت این کشور به بیش از ده نفر که بیشترشان کدبانو‌های خانه هستند، آشپزی یاد می‌دهد. این راهب با سری طاس و چهره گِرد و سرخ با مهارت شگفت انگیزش از چاقو برای بریدن سریع خیار و فلفل استفاده می‌کند و بُرش‌های نازک توفو را آماده می‌کند.



فهرست غذای امروز او عبارت است از توفوی سرخ شده با سس هلو، خورش قارچ و ترب تخمیر شده و ماکارونی با سس فلفل تند و سبزیجات. جیوکمون در حالیکه برش‌های توفو را در سس هلو فرو می‌برد می‌گوید: آشپزخانه معبد کنایه‌ای از غذا‌های کم کالری و مفید برای جسم و پاک کننده روح است، و اندکی از مشتقات شیر در این سبک آشپزخانه‌ای وجود دارد و از هرگونه محصولات و غذا‌های حیوانی خالی است.

موادّ اصلی آن، سبزیجات، گیاهان و ریشه‌ها هستند. اما همه سبزیجات مجاز نیستند و در هنر طبخ معبد، استفاده از سیر کهنه، تره فرنگی، سیر، پیاز و پیازچه که به اصطلاح در سنّت بودایی به آن «پنج سبزی تند» گفته می‌شود، ممنوع است. راهب می‌گوید خوردن این سبزیجات خام تمایل جنسی را برمی انگیزد و اگر پخته خورده شوند منجر به خشم و طمع خواهند شد!



کره جنوبی سومین تولید کننده سیر و مصرف کننده بزرگ آن در جهان است و به کار نبردن سیر در «کیمچی» مورد پسند بسیاری نیست، اما موضع جیوکمون دراین باره تغییر ناپذیر است.

سال‌ها پیش، هنگامی که دانشجوی روزنامه نگاری در یک مؤسسه بودایی بود، وقتی دانست که تره فرنگی، سیر و طعم‌های مصنوعی به غذا‌های تهیه شده در ناهارخانه‌های معبد اضافه شده، شوکه شد. وی تصمیم گرفت آشپزخانه معابد را به دوران قبل خود بازگرداند و کوله اش را برداشت و به معابد مختلف کره جنوبی که معروفترین سرآشپز‌ها را دارند حرکت کرد تا دستور العمل‌های ویژه آن‌ها در آشپزی را تدوین کند.



قبل از بیست سال پیش، یک انجمن آشپزی معابد کره‌ای متشکل از زنان و مردان راهبه بر پایه افکار این راهب شکل گرفت، او برای ترویج افکارش در بسیاری از برنامه‌های آشپزی تلویزیون شرکت کرد و چند کتاب منتشر کرد که معروفترین آن برای سال ۲۰۰۰ است و تاکنون چندین بار تجدید چاپ شده است. جیوکمون بر این باور است که آشپزخانه معابد حتی از خود آشپزخانه سنّتی کره جنوبی که پر از نمک و ادویه است قابلیّت جذب خارجی‌ها را دارد.

خانم شان بونگ سوک، ۴۳ ساله می‌گوید که درس‌های این راهب به او اجازه می‌دهد تا غذای سالم تری برای خانواده اش تهیه کند. او توضیح می‌دهد: من آنچه را که در اینجا می‌آموزم در خانه، به خصوص برای پسرم که آلرژی پوستی دارد اعمال می‌کنم. این حساسیت تقریبا از بین رفته است، اما اعتراف می‌کنم که این غذا‌ها چندان همسرم را قانع نمی‌کنند. به همین دلیل کمی در این دستور العمل‌ها تغییر ایجاد می‌کنم. هنگامی که کدو تنبل بخار شده آماده می‌کنم، چند میگو، همچنین قارچ، توفو، آجیل کاج و برگ‌های جینکو به دستورالعمل اصلی آن اضافه می‌نمایم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آشپزی کره جنوبی راهبان بودایی آشپزخانه غذای کره ای غذای ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۱۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر مرادی حقیقی غروب چهارشنبه در بازدید از پروژه‌های آبخیزداری شهر رضوان بخش کالپوش در شهرستان میامی ضمن بیان اینکه در استان سمنان یک هزار و ۵۰۰ سازه آبخیزداری وجود دارد، ابراز داشت: هدف از ساخت این سازه‌ها کمک به جمع‌آوری آب باران و کاهش خسارات سیلاب و کمک به بهبود سفره‌های آبخیز داری است.

وی ضمن بیان اینکه این تعداد سازه‌ها توان ذخیره سازی ۱۲ میلیون متر مکعب آب را دارد، افزود: این سازه‌های آبخیزداری توانسته به حوزه کشاورزی نیز اثرگذار باشد و به حفظ آب و خاک کمک کند.

مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان ضمن بیان اینکه شش میلیون متر مکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری استان ذخیره سازی شده است، ابراز داشت: با توجه به بارش‌های خوب پایان زمستان و بهار سال جاری این سازه‌ها توانسته در حفظ آب مؤثر واقع شود.

مرادی حقیقی در ادامه تصریح کرد: به صورت مستمر بازدید از سازه‌های آبخیزداری استان در دستور کار است تا در صورت نیاز به مرمت در اسرع وقت اصلاح شود.

وی افزود: خسارت‌های متحمل ناشی از سیل برحوضه‌های آبخیز طی سنوات اخیر در استان کاهش یافت به نحوی که رد پای آن در سیل اخیر شهرستان میامی و کاهش خسارات آن مشهود است.

کد خبر 6094659

دیگر خبرها

  • ۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد
  • طرز تهیه یک غذای محلی خوشمزه با دم گاو (فیلم)
  • طرز تهیه کرپ سیب زمینی سوخاری؛ یک غذای متفاوت و ساده (فیلم)
  • آموزش آشپزی / روشی خاص برای تهیه و طبخ ماهی کبابی
  • پانی پوری ؛ غذای سنتی خیابانی در هند با رعایت کامل بهداشت! (فیلم)
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • نماد غذای ایرانی به خوشمزگی قورمه‌سبزی!
  • (ویدیو) آموزش تصویری غذای مورد علاقه بچه در مهمونی
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!