Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@06:19:45 GMT

غذای مناسب برای کنترل دیابت

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۶۸۸۲

غذای مناسب برای کنترل دیابت

سبزیجات
سبزیجات حاوی مواد مغذی و فیبر هستند. بهتر است از سبزیجاتی استفاده کنید که کربوهیدرات کمتری دارند، به این ترتیب می‌توانید قند خون خود را کنترل کنید. همچنین مصرف سبزیجات دارای چربی‌های اشباع شده کمتر، مقاومت انسولین بدن را کاهش می‌دهد. چهار الی پنج وعده در روز سبزیجات بخورید (هر وعده شامل یک دوم پیمانه سبزیجات پخته شده یا خام).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در مورد سبزیجات نشاسته دار مثل سیب زمینی، ذرت و نخود که نسبت به سایر سبزیجات کالری بیشتری دارند، زیاده روی نکنید. نوش جان کنید

میوه

میوه‌ها دارای چربی کم و سرشار از فیبر هستند و نسبت به غذا‌های دیگرکالری کمتری دارند. میوه‌ها دارای آنتی اکسیدان‌هایی هستند که به محافظت و نگه داری از اعصاب چشم و قلب کمک می‌کنند. از آنجایی که میوه‌ها نسبت به بیشتر سبزیجات دارای شکر طبیعی و کالری بیشتری هستند، شما نمی‌توانید از آن‌ها کاملاً دست بکشید. روزانه سه الی چهار وعده میوه میل کنید. هر وعده شامل یک نوع میوه کامل و یک پیمانه انواع مختلف میوه است. توجه داشته باشید که میوه کامل مفید‌تر از آب همان میوه است. بسیاری از مواد مغذی و فیبر‌ها در پوست، گوشت، تخم و هسته میوه‌ها وجود دارند؛ بنابراین در حین آب گیری، مواد مغذی و فیبر‌ها از بین می‌روند و قسمت اعظمی از کالری و شکر باقی می‌ماند.

لوبیا

لوبیا تقریباً بهترین منبع فیبر‌های رژیمی است که نه تنها باعث می‌شود شما دیرتر احساس گرسنگی کنید، بلکه عمل هضم غذا را کند می‌کند. همچنین گاهی می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد. لوبیا‌های کنسرو شده را می‌توانید پس از شستن در تهیه سالاد‌ها استفاده کنید. لوبیا سیاه، لپه یا سوپ عدس یک وعده غذایی بسیار عالی هستند، حتی اگر از کنسرو آن‌ها استفاده کنید.

غلات

خوردن برشتوک برای صبحانه بهترین روش برای بدست آوردن میزان فیبر بیشتر در طول روز است. تحقیقات نشان داده است افرادی که صبح را با مصرف غلاتی مانند برشتوک که سرشار از فیبر است شروع می‌کنند، در طول روز غذای کمتری می‌خورند؛ بنابراین خوردن صبحانه را فراموش نکنید. دقت داشته باشید، برشتوکی را برای صبحانه انتخاب کنید که حداقل پنج گرم فیبر در هر وعده آن موجود است.

ماهی

تهیه و پخت ماهی سریع و آسان است. ماهی منبع غنی از پروتئین و جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت‌های پرچرب است. همچنین ماهی‌های چرب بهترین منبع اسید‌های چرب یعنی امگا ۳ هستند. افرادی که دیابت دارند اغلب تری گلیسرید بالا (triglyceride) دارند و سطح کلسترول خوب خون آن‌ها (HDL) پایین است. سعی کنید حداقل هفته‌ای دو بار ماهی بخورید. بهترین منبع اسید‌های چرب امگا ۳، ماهی سالمون، ماهی ماکرو و ماهی تن هستند.

سینه پرندگان

سینه مرغ کم کالری است و برخلاف استیک و همبرگر، دارای چربی اشباع شده کمتری است (چربی اشباع شده کلسترول بد را افزایش می‌دهد و ممکن است مقاومت انسولین را نیز افزایش دهد و بدین ترتیب کنترل قندخون بسیار دشوار می‌شود). یک وعده ۹۰ گرمی از سینه مرغ بدون پوست تنها دارای ۱۴۲ کالری و سه گرم چربی است. سینه بوقلمون نسبت به سینه مرغ حاوی کالری کمتری است.     منبع:ایران ناز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دیابت کنترل دیابت موادغذایی سبزیجات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • دستاوردهای عملیات‌ وعده صادق ‌در عرصه علم و فناوری چه بود؟
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد